Längesedan nu

Ja nu har det inte blivit många inlägg!

Det har hänt en hel del sen sist, men jag orkar inte gå igenom allt här...

Albin har varit skadad, Kristian har fått en förslitningsskada i musklerna i foten och har varit sjukskriven men är nu åter på jobbet.
Jag hoppar på kryckor nu, pga en rejäl stukning i högerfoten. Skulle gå ut och hänga tvätt i söndags eftermiddag, så jag gick in, hämtade tvättkorgen och så när jag skulle ner för vårat ENDA trappsteg så klev jag väl snett eller något det small till och jag låg i marken och skrek och skrek, har nog aldrig någonsin haft så fruktansvärt ont...
Kristian stod och tittade på foten och sa direkt: Vi måste åka in med dig.
Han kunde se att foten svällde och blev bara större och större runt fotknölen.
Så jag fick hjälp av honom upp då jag ej kunde stödja på foten. Kunde inte ens röra på tårna eller på foten alls.
Jag ringde till sjukvårdsupplysningen som gav mig en akut tid kl. 18,20. Så vi gjorde upp med Sandra och Stefan att Albin skulle få vara hos dem och Sofie och Hoppan skulle ta ut Qira så hon fick kissa under kvällen.

Helt plötslgt så ringer min mobil, då var den en sjuksköterska från jourcentralen som ringde och ville att jag skulle komma direkt, så vi skyndade oss iväg och lämnade albin och sen for vi.
(jag antar att de ville ha in mig direkt ifall det var en fraktur för då ska det helst var gipsat inom två timmar)
Väl på akuten fick jag komma in på ett rum direkt och en läkare kom direkt och kände och klämde foten, och sa ganska säkert att foten var bruten, då såg jag hela sommaren fladdra förbi med gips och kryckor *pju*
Fick gå upp till röntgen, eller rättare sagt HOPPA upp till röntgen.
Fick komma in direkt och de röntagade, sen fick jag Hoppa ner och vänta på att doktorn skulle kolla på bilderna, för att sedan få veta att det INTE var någon fraktur :-) Helt underbart skönt att höra.

Men jag skulle hoppa på kryckor ( eller rättaresagt GÅ med kryckor som stöd) tills jag själv känner att jag kan stödja på foten utan smärta.
Så hur länge det blir vet jag inte, men jag har redan börjat bli bättre, fast har en väldig smärta upp i smalbenet, blir nästan lite orolig att det är något i smalbenet som är trasigt, för det röntgade de inte... Men men bara att vänta och se.
Idag har jag helt plötsligt börjat bli blå på foten :-S
har inte varit blå på nästan hela tiden bara pytte lite i början, men NU???

Men men det går väl över :-)



Igår ringde de från dagis och sa att Albin verkade ha jätte ont i ett ben/fot, han vägrade stå och vägrade gå. Så Kristian kom hem och hämtade mig och vi for och hämtade Albin som bara hade grinat och grinat efter mellis.
När vi kom så satt han och lekte i sandlådan och vill INTE med oss hem.
Men man såg att han väldigt motvilligt stod på vänstra benet.

Men sen när vi väl var hemma så var det inga fel alls, så vi misstänker att det var foten som hade somnat och att han sedan blev mera rädd för att sätta ner foten i marken då det faktiskt gör ganska ont när foten är på väg att "vakna".
Nu är han då som vanligt :-)



Nu ska jag hoppa in i duschen...

Ha en trevlig dag!

23 år idag!

kallas det att bli gammal när man fyller 23?? Jag hoppas inte det, för jag känner mig iaf fortfarande lika ung som igår ;-) Fick frågan av min syster hur det kändes att bli gammal :-P Men inte är jag gammal heller!

Känns som en helt okej dag i dag. förutom att Albin var på ett FRUKTANSVÄRT humör imorse, han vaknade strax efter 6 och sov ingenting förrän kl. 12 så han var ganska trött då vill jag lova. Han sover fortfarande.
Jag har städat lite och plockat undan.

Kl10 idag hade vi tid hos doktorn med Albin igen, angående denna eventuella förkylningsastma.
Misstanken är fortfarande förkylningsastma och vi ska fortsätta med pulmicort 2 ggr/ dag. En remiss skickas nu till barnmottagningen, vilket känns riktigt bra, då man vill prata med någon som verkligen kan sin sak.
På barnmottagningen kommer det troligen att göras allergitest, ev. kollar de väl hans andningskapacitet, osv.
Eftersom vi har ganska många i släkten som är pälsdjurs allergiska så trodde läkaren att det skulle göras pricktest på honom trots att han är så liten.

Känns verkligen bra att bli tagen på allvar från första början, det finns ju de som får kämpa länge innan det blir någon riktig utredning.
Men nu har han haft hosta nästan konstant sedan januari. Han blir bra i max 1, ½! vecka, men oftast bara ett par dagar, innan det börjar om igen i samband med en ny förkylning. Stackaren är alltid snorig och hostig och rosslig i halsen. Men förhoppningsvis kan de på Barn ge oss några bättre besked.
Någon som vet hur lång tid det brukar ta att få komma in till barn när man har en remiss? Läkaren sa att hon hoppas på att vi får komma in inom en månad iaf. Man kanske kan ringa upp till barn och fråga ungefär hur lång tid det brukar ta.


Nej nu är det dags att börja göra någon nytta igen...


Ha en bra dag, det ska jag ha!


GRATTIS TILL MIG :-)



RSS 2.0