Tillväxt ul och gipsmage!

I fredags var det dags för tillväxt UL för att se om det var en bjässebebis denna gång också.

Till min stora lättnad så var det en liten bebis denna gång :- ) Enligt uppskattningen så kommer den att väga mellan 3500-3800 gram om jag går tiden ut :-) Så nu känns det helt plötsligt helt okej att gå 4 veckor till :-)
Får se hur länge till den vill stanna.
Idag är det exakt 29 dagar kva till beräknat datum :-)


Min kollega och vän Annica fick barn den 2 januari och hade planerat att göra en gips mage den 3:e men som ni säkert förstår så hann hon inte göra den innan lilla Julia ville komma ut.
Så då fick jag de gipsbindor som hon köpt, hon tyckte att jag hade mer användning för dem :-P
Så igår kväll tog vi tag i det och började kladda med det där :-P
Det var lite pillrigt, men RIKTIGT SKOJ!
Kristian tyckte det var skit skoj, han vill göra fler. Så vi får väl se, det får väl bli en till iaf så han kanske blir nöjd hehe.

Jaja, jag vet lite rolig stil, men var tvungen att sitta så, så att magen fick bra form haha.






Idag har dagen bestått av tvätt,tvätt,tvätt.
Tvättat 6 maskiner i tvättstugan och 1 maskin hemma.
Sen har jag även rensat och sorterat och vikt allt i vårat linneskåp, så nu är det sån fin ordning där :-)
Även rensat bland alla hund och katt saker :-)
Tror jag fortfarande har en BOA period. Vill fixa och greja hela tiden.
Nästa helg blir det till att skruva ihop spjälsängen tror jag.

Sen är det planerat ett eventuellt besök till badhuset hela familjen till helgen, om Albins hosta vill ge med sig vill säga.


Nej nu ska jag försöka vila en stund. notera FÖRSÖKA!

Ny vecka!

redan ny vecka!

V.36 (35+0)

insåg idag att i v.37+0 så räknas bebisen som fullgången (utvecklingsmässigt) då är det bara vikt och längd som växer mer. Så om 2 veckor är det helt okej för bebis att komma ut :-)
För min del så får det sätta igång när som helst bara min jädra förkylning har hunnit försvinna.
Har så sjukt ont i halsen så jag kan knappt svälja. Hostar så jag tror inälvorna kommer upp snart. Huvva. Men men bara att vänta ut det och gilla läget.

albin är inte helt 100 än heller, snoret rinner och han hostar till å från, men han är i alla fall tillräckligt pigg för att vara på dagis :-)
Jag hoppas verkligen att han får bli helt bra snart.
Det värsta är väl att när vi väl är friska så åker väl kristian på det och då börjar väl vi om igen sen.
Men vi hoppas på det bästa.


Jaja, nu ska jag lägga in några nya magbilder.


Bilder på magen i v.36 (35+0)


Magen v.36(35+0)



Magen V.36 (35+0)



Nej nu ska jag ta och lägga mig och hoppas på att jag får sova lite mer i natt.



Sjukling!

Ja här hemma har vi en liten sjukling!

I onsdags eftermiddag efter dagis märkte jag att något var påväg att hända med honom han var små grinig och hängig. På kvällen när han skulle sova så var han knall röd om kinderna och hade 38,6 i feber.

Igår under dagen steg febern till 39,6 men han var vid gott mod och lekte jätte snällt till och från. Men de andra stunderna så bara satt han bara i knät eller i soffan och bara mös.

Han somnade redan före  19,30 igår. Men strax efter 23 så vaknade han och skulle sova hos oss. Eftersom han är sjuk så fick han sova hos oss. Men så enkelt var det inte. Han skrek hysteriskt i ca 1 timme efter VÄLLING. Men där är vi ganska bestämd att äta på natten ska han inte göra. Det har han inte gjort på så länge så det är inget han behöver.
tror vi somnade runt 1 tiden eller något. Sen vid 3-3,30 var det dags igen. Då vaknade han och skulle ha vatten. Lite vatten fick han, sen la vi oss och somnade efter en liten stund. Då var han verkligen STEK het tog ingen feber på han eftersom han somnade, men tror garanterat att febern var uppe i över 40 grader.

sen sov vi lite från och till fram till 7,30. Nu är man mer död än levande känns det som. Skulle behöva sov en stund känns det som.
Han var även rejält förkyld i natt,men nu är det inte så farligt. Han hade 38,9 när vi gick upp, så febern har ju gått ner iaf. Så har vi målat med vattenfärger och nu håller han på och leker snickare för fullt :-) Sitter och sticker hål i en kartong med en skruvmejsel :-P han är vid riktigt gott mod nu faktiskt. Hoppas det håller i sig fram till sov dags iaf :-)

Jag känner mig fruktansvärt lat, måste ta tag i städningnen idag, så tråkigt att ha såhär stökigt. Och det känns så tråkigt att spara städningen till helgen då vi ÄNTLIGEN är hemma alla tillsammans.
Då vill man ju bara umgås och mysa, inte hålla på och städa och greja.

Det märktes att jag varit hemma ensam med albin hela dagen igår, ryggen värkte och sammandragningarna var ganska jobbiga igår kväll. Men annars så länge jag inte ansträngt mig så är det faktiskt bättre :-) Så det kanske var en UVI som blivit bättre nu av pencilinet, avslutade pencilinkuren igår.

Så jag tror inte att det blir någon bebis speciellt mycket tidigare än beräknat. Det är väl bra iofs om den vill stanna, men det känns så himla långt bort.

Funderar på att roa mig med att sy en amningskudde :-) Det är ju inget ansträngande, så det borde jag ju klara. bara försöka hitta ett bra tyg och att komma på vad man ska stoppa den med :-)

Nej nu luktar det som att det är dags byta en TILL blöja...


ha en bra dag!

Ny bild!

Tänkte lägga in en ny magbild.

V.34 (33+0)






Sängvila!

Jaha, då är första turen över till förlossningen då.

I lördags morse vaknade jag strax före kl. 8 med värkar som inte gav med sig under dag varken med dusch, vila eller alvedon.
Ringde förlossningen och de ville att jag skulle komma in och göra en kontroll!

KOm in till förlossningen runt 15 tiden och fick sitta med CTG som visade att jag hade ganska mycket sammandragningar.
Läkaren kom och kollade tappen och den var inte påverkad *skönt* Trodde då att jag skulle få åka hem men nej då. strax före 18 får vi veta att jag ska vara kvar över natten *suck*. Fick en bricanyl spruta runt 17 tiden för att "värkarna" skulle lugna ner sig, men till en början fick det motsatt effekt, hade sammandragningar var 5:e minut under lite mer än 30 minuter och de höll i sig ca 2 minuter och var riktigt kraftiga. I alla fall för att vara "förvärkar".

Runt 19 tiden började det lugna ner sig så behövde inte få nå mer bricanyl innan det var dags att sova.
Natten gick också ganska bra, men vaknade väl några gånger då jag hade några sammandragningar och så sover man ju inte som bäst i en sjukhussäng helt ensam.
Runt 8 tiden vaknade jag och sammandragningarna gjorde då rätt ont igen.
Så efter frukosten satte de CTG igen till deras förvåning hittades inga hjärtljud så de blev jätte nervösa och kom in farandes med ultraljudsapparat och grejer. Jag var dock hur lugn som helst då jag kände massa rörelser
Ultraljudet visade att hjärtat pickade på fint. Först tyckte läkaren att det såg ut att vara lite lite fostervatten, men efter mätning så såg hon att det var alldeles lagom.
Denna CTG kurva visade ett par kraftiga sammandragningar, men det var i alla fall lugnare än igår.
Det beslutades att jag skulle få antibiotika "ifall att" jag har någon liten UVI som inte visar sig på odling då en sådan kan reta fram mycket SD.
Så nu har jag börjat på en 5 dagars antibiotika kur och fått komma hem
Ordinerad sängvila. HAde jag inte haft HP så hade jag blivit sjukskriven.

Det är jätte svår att bara ligga när jag är själv hemma, men man får helt enkelt inse sina begränsningar och lyssna på kroppen och göra allt i sin takt.

Det sista läkaren sa innan jag åkte hem i söndags var Du har STÄDFÖRBUD! haha :-P

Jaja, det har i alla fall känts lite bättre nu dessa dagar, men sammandragningarna är MÅNGA och de känns men inte riktigt lika illa som i helgen.
vi får se hur det går.


den 19 februari ska vi gör ett tillväxtultraljud, bara för att se om det verkar bli en jätte bebis eller inte :-P


Ha en bra kväll!



RSS 2.0