Tänk vad skönt!


Tänk att man kan tycka att det är så skönt med ett eget badrum???

Det är ju sånt som man bara tar förgivet.
Men jag kan säga såhär, testa vara utan badrum i lägenheten i 5 veckor och 4 dagar så lovar jag att ni efter 1 dygn inser att man är fruktansvärt beroende av ett badrum, allra helst en egen toalett.

Vi har ju trots allt haft toalett men då tvärs över gatan, och det kanske låter helt okej, men tänk att vakna mitt i natten och vara akut kissnödig, så ska man upp, klä på sig och försiktigt smyga sig ut, utan att väcka Albin. Det är inte lätt, och det svåraste av allt är att somna om efter att varit ut i kylan, det är verkligen JÄTTE svårt.
Men vi är ju ett levande bevis på att det GÅR.
MEn som sagt så har vi ju vårat badrum nu, dock inte klart till 100%, det är bara lite små saker kvar nu.

Men nu ska det börjas med hallen istället. På måndag kommer en snickare hit och börjar lägga in nya mattan. Det ska bli så skönt den dag då ALLT är klart, av det de ska göra pga denna avloppsläcka.
Tänk att få ett privatliv igen, gud så skönt.
Att inte behöva ställa klockan på 6,30 en ledig dag mitt i veckan IFALL ATT de ska komma och göra något i lägenheten. Det kommer att bli så underbart.

Nog med allt gnäll!

Idag har det varit underbart väder, jag hade tänkt att vi hela familjen skulle ha promenerat till konsum för att köpa tvättmedel och kanske en glass, men kristian hade andra planer, det blev en tur till ÖB, Skokanonen och Barnenshus, och vad inhandlades där då? Jo På ÖB blev det nytt dusch set med duschhandtag och stång till badrummet :-) Har nyss duschat och är super nöjd med det.

På barnenshus blev det kritor, verktygslåda med verktyg och ett par solbrillor till Albin :-)

På Skokanonen blev det ett par gummistövlar med byggare Bob på till Albin :-) Skit söta!


Här står Älsklingen min i sina gummistövlar och leker i leksakslådan :-)





Sen for vi hem och Albin fick leka lite med sin verktygslåda när han ätit lunch och innan det var dags att sova middag.

Sen blev det hockey tittande för Kristian och jag tog en prommis med Qira i det härliga vår/vinter vädret!
En riktigt lyxig lördags middag (not) Korv och makaroner haha men det gick ner.

Varken jag eller Kristian har mått sådär jätte bra, Mätt illa och haft kraftig huvudvärk större delen av dagen, vi får väl se hur det utvecklas. På mig kommer illa måendet i attacker, och dessa attacker är inge roliga alls.
Just de, höll på att glömma att vi haft tvättstugan idag också, mellan kl. 13-16 hela 5 maskiner tvätt tvättades.


Måste kasta in lite bilder idag tänkte jag :-)


<min sötnos>

Min lilla sötnöt


<Min goa älskling>

Albin testar pappas innebandyhjälm :-)


<Min tokstolle>

Min tokstolle


Jag försökte Lära Albin att säga Blomma idag, genom att visa honom denna blomma, vilket tyvärr resulterade i att han blev hysterisk rädd för denna blomma och höll sedan koll på den hela tiden och när han kom för nära så blev han jätte ledsen och fick till o med rysningar.
*Stackaren*
Fast man kunde inte riktigt låta bli att skratta haha :-P


Upp och ner idag!


Det första, vi har ett BADRUM! Lite små saker kvar att fixa, men vi kan använda det. Och det är skit fint trots att Färgen på väggarna inte blev som vi tänkt, men det går ju att måla om :-)


Vi har haft besök idag, först på förmiddagen kom min farbror Rune och syrrans kille Sebben förbi då de var på väg ner till Kolsva, kulkul, de fick nybakt kladdkaka med glass och kaffe :-) *mums*

Senare efter lunch kom Linda och Freja :-) Det blev mycket prat, MYCKET skratt och massa gott fika :-)
Två busiga ungar som lekte massor. Och jag tror bestämt att Freja ÄLSKADE Albins elmotorcykel, som han själv är fruktansvärt rädd för. Freja var då inge rädd, hon bara körde och körde med den hehe.
Sen tog hon även tag i Albins armar, då skulle de dansa, de var sååå söta.
Hon försökte även ge Albin en puss, men då han inte mötte henne på halv vägen så fick det allt vara, hehe lilla söt tjejen.

När de åkte hem så däckade Albin i sängen och vi fick väcka honom, strax före 17 haha.

Kan ju sammanfatta detta som en väldigt trevlig dag :-)
i alla fall fram till kl.18

Vid 17,30 kom vi på att vi skulle fara till stan och köpa lite grejs till badrummet. Strax innan vi skulle fara så snubblar Albin över ett par skor i hallen och slår munnen rakt ner i golvet, kan nog säga som så att han tog i mot smällen med munnen :-( Tyvärr så hade han som vanligt tutten i munnen så han slog sönder sig på under sidan av överläppen, det blödde REJÄLT. Han skrek, skrek och skrek, han hade så ont.
Sen fick han en piggelin då kylan lindrar och då blev det bättre. Vi försökte titta i munnen på honom och som det ser ut så är det "strängen" i mitten på undersidan av läppen (under näsan) som har typ gått av :-( Stackaren.

Jag ska ringa tandläkaren imorgon, för det kanske vore bra med en koll av tänderna så att anlagen under inte har blivit skadade.
Annars så tror jag att det såg värre ut än vad det var. Men som förälder så var det HEMSKT!

Vi tänkte direkt att det bästa med situationen är att han troligen inte vill ha napp nå mer, men tji fick vi. Kristian försökte söva honom utan napp men icke. Han bara skrek tills han fick nappen.
Men vi ska i alla fall vara stenhårda med att begränsa nappanvändadet till när han sover.
Vi får se hur det går.
Detta var så läskigt så han ska inte få ha nappen i munnen när han springer runt någon mer gång.


Nu ska jag mysa ner mig och glo tv. Ha en trevlig kväll..

Stort Grattis!


Ett stort Grattis till Sandra & Stefan till Eran dotter :-)

Självklart Grattis Elias till Lillasyster!

Ja i Onsdags den 11 Mars valde lilltjejen att titta ut :-) Längtar så tills vi får träffa er :-)



vad händer här hemma då, jo ska snart fara med en JÄTTE trött Albin på dagis, han vaknade 4,30 imorse *gäsp* . Sen ska jag jobba 12-19,15.  Sen väntar en hel helg med jobb.

Förresten så ser vi nu ett slut på badrumsrenoveringen, har fått ett preliminärt slutdatum :-) På torsdag nästa vecka sa målaren. *jippie!!!*
Mattan ligger nu och det är skit fint :-) Kommer nog bli kanon det där.
Nej nu ska jag ta min lilla griniga unge.

Kram kram


Nu blev det ett litet hopp!


Ja nu har jag inte skrivit på några dagar, men har jobbat.
Igår jobbade jag 9,45-19,15 sen hade jag innebandy träning kl.20-21 så jag var inte hemma förrän 21,30.

Idag har vi varit LEDIGA :-)
Vi har varit ute och lekt i snön en stund, och så har vi varit hos Albins faster Sandra och Kusin Elias och hälsat på :-)
De går ju i väntans tider nu, bebis är beräknad den 18:e men vi får se när den vill titta ut :-) Förhoppningsvis innan beräknat i alla fall! Vem vet, kanske innan helgen? *hoppas*
Man blir ju helt bebis sjuk när man pratar bebis, förlossning, graviditet m.m. I alla fall jag.
MEn men det får allt vänta lite till iaf :-)

Just nu ligger Albin och sover, jag ska nog ta och kolla på vad vi ska äta för mat, det måste gå fort, så det blir väl antingen pasta med tonfisksås eller fiskpinnar m. mos.
Måste laga färdigt maten så den är klar sen när vi kommer från stan för jag har hundkurs kl. 18.
Just det, kanske glömde säga att vi ska på stan och välja ut en ny plastmatta till golvet i hallen idag.

Nej om man skulle sätta igång med något nyttigt här hemma kanske.

Kanske skriver mer ikväll, om jag orkar.

Ha en bra dag.

Kram kram

Jobb och inklickning!

Inklickning i fullgång :-)

Jajemen, nu har inklickningen börjat för Qira och det känns faktiskt som att hon redan vet vad det handlar om :-) Hon reagerar rätt bra på klicket och då har jag endast kört 2 ggr :-) Så vi får väl se hur det går. Jag ska köra igenom ett "program" med 4 övningar 2 ggr / dag i 3 dagar, sen ska väl inklickningen vara ganska klar och man ska väl kunna börja använda klicker träningen lite mera :-)
Eller man ska väl börja att "klicka in" henne ute också.
Vi får se hur det går. Spännande är det i alla fall
.

Jobb!

Idag har jag jobbat 11-16.15, gick bra, fast tiden gick ganska segt, men sånt är livet. JObbar ju MYCKET nästa vecka också så det är bara att ta tag i det .
Imorn jobbar jag bara 11,45-16,15 så en ganska skön helg ändå :-)

Mys-Lördag

Vi har nyss haft en mysig lördagsmiddag med ris och kyckling, och en unge som kastade tallriken i golvet :-P Men han hade väl innan det sett till att maten redan låg på golvet :-P
Tänk er ett svart köksgolv som har 1000 vita prickar och dessa prickar är RIS, ungefär så såg det ut hos oss efter middagen.


Har ni någon gång känt att det skulle vara skönt med en SOVMORGON till kl. 7,30-8?? Helt sjukt egentligen att kalla det sovmorgon :-P Men när man har småtting/ar så känns det faktiskt som en välförtjänt sovmorgon när man vaknar kl.7,30 :-) Nästan så man skulle kunna stiga upp och äta frukost innan Albin vaknar haha :-P


nej om man skulle gå och klä av sig jobbkläderna kanske, jag har inte ens kommit så långt än haha.
Sen blir det nog att vara lite social med familjen min och sen en liten prommis med fröken fräken skulle jag tro :-)

Ha en trevlig lördag kvälL!

Klicker!


Idag har vi varit och fått lite information om hur det går till att "klicka in" hunden.
Så imorgon börjar inklickningen för min och Qiras del :-) Ska bli så spännande att se om det fungerar.
Det vore ju en dröm om man ser att det verkligen fungerar, nog för att det kommer att TA TID innan det visar om det verkligen hjälper oss att få bort hennes fasoner vid hundmöten, men jag är villig att vänta bara vi ser något resultat om någon månad.

Fick en chock när jag träffade tränaren idag och hon frågade om Vi var intresserade av att vara med på en "tävlingslydnadskurs" WHAT? sa jag, Vi? Jag och Qira?
Jaaa, sa hon.

Nej du sa jag, vi är inte redo för det än, mitt mål är att komma dit, men inte tror jag att vi skulle kunna gå en sån redan i vår heller!

Jooo då säger hon, det enda som egentligen krävs för att klara av och nå mål under en tävlingslydnadskurs är att hunden och ägaren har bra kontakt (vilket hon tycker att jag och Qira absolut har) Och andra kravet var att hunden kan vara med runt andra hundar, och det har ju än så länge inte varit något problem med Qira på kursen.
Men jag sa i vilket fall som helst i från det, för jag känner verkligen att vi inte alls är mogna för det. Om 1-2 år kanske :-P Någon tidigare än det, tvivlar jag på att det blir. I sånt fall så ska ALLT vända och helt plötsligt falla på plats och det tvivlar jag på :-P

Nu längtar jag i alla fall tills snön försvinner så att vi kan börja köra lite agility här ute :-) *vill, NU* haha



Till något annat!

Idag vid 15 tiden ringde dagis till Kristian och sa att han nog var tvungen att hämta Albin lite tidigare, då han varit ledsen KONSTANT hela dagen, inget hade fungerat, enda gången han var tyst var när han åt och sov.
Men det var väl kanske inte så konstigt att han hade en dålig dag, han blev rejält biten på dagis igår och så sov han inte många timmar inatt.
Han fortsatte vara grinig hemma, men sen åkte vi till hans faster och käkade pizza tillsammans med faster och Elias, då blev han på bättre humör :-) Och nu sover han!


Nej nu ska nog faktiskt jag också dra mig mot sängen, är sjukt trött och så ska jag ju jobba hela helgen.


Men ha en fortsatt trevlig kväll...

Natti Natti

Tvätt tvätt och åter tvätt!


Tvätt i all oändlighet!

Ja ungefär så känns det, tycker vi tvättar varje vecka, men jag fattar inte hur vi kan få ihop 6 maskiner tvätt på en vecka?? vi är bara 3 pers, det är allså 2 maskiner per person/vecka. Helt SJUKT!
Nu har jag 2 maskiner i, när de är klara så har jag tvättat 6 maskiner ikväll.
Ska bli underbart att få badrummet klart så vi kan tävtta färre maskiner men oftare hemma.
Man blir lätt bortskämd måste jag säga.


Lilleman biten på dagis IGEN!

På lunchen idag ringde jag till dagis och informerade om att jag skulle bli några minuter sen på eftermiddagen när jag skulle hämta Albin och vad får jag veta då, jo Albin har blivit rejält biten i ansiktet :-S
VA?? tänkte jag direkt, och alla tusentals frågor far igeonom huvudet på mig.
När hon sa rejält så blev jag livrädd, men vad skulle jag göra, de sa att det inte var någon fara, så jag kan ju inte bara fara och hämta Albin och aldrig mer släppa dit honom.
När jag hämtade honom på eftermiddagen så såg jag att han såg ut som en riktig boxare, precis på sidan av höger öga har han blivit biten, tur i oturen så gick det inte hål, det var ju skönt.
Men han är inte snygg vill jag lova.

Se nedan hur snygg han är våran lilleman.






Klicker träning imorgon!

Imorgon ska jag och Qira ha våran första klicker träning med Anne-lie :-) Det blir spännande, jag hoppas verkligen att det kan hjälpa oss, annars vet jag inte vad vi ska göra.
har köpt en klicker och ska ladda upp med MASSA godis till min lilltjej.
Jag får skriva imorgon kväll om hur det gick!



Jobb jobb och åter jobb!

Ja, nu kan man väl säga att helvetes veckan börjat.
från i med idag jobbar jag Tors, Fre, Lör, sön, Mån (tisdag ledig), Ons, Tors, Fre, Lör, Sön, Mån tror jag det blir, varav ett är ett 12 timmars pass, 7-19,15 *huvva* Men man jublar väl över det den 25:e April sen ;-) haha.


Nej om man skulle ta och göra en smörgås kanske (aja baja, jag MÅSTE sluta med sånt igen. har gått upp ett kilo på senaste veckorna... )
Men har noll motivation numera, men jag tror att det blir bättre när vi får tillgång till EGEN dusch igen, så jag kan ta tag i "träningen". Det känns ju inte så fräscht att vara ute på Långa snabba promenader eller gå en massa på ministeppern när man inte har chans att duscha efter.
Vi får väl se när vi har duschen tillbaka, snart hoppas jag.

vi har i alla fall valt golvmatta till badrummet, det blir en mörkgrå nästan svart. och troligen gråa väggar.
Vi får se.


Nej nu ska jag göra något.

Ha en bra kväll.

Kurs!


Nu har vi haft kursen för denna vecka, och det gick SUPER bra.
Hon är så duktig min lilla dam, När vi kommer dit så skärper hon till sig sjukt mycket.
Hemma känns det som att det mesta är katastrof men så fort vi kommer dit så funkar allt klockrent :-)
Alla nya grejer man testar lär hon sig direkt.

Jag tog upp problemet med hundmöten med Anne-Lie och vi bestämde att vi ska ha en privatlektion, där hon ska visa mig det här med Klicker, visa hur man klickar in en hund och visa på vilket sett vi ska använda klicker, för hon sa att det brukar fungera väldigt bra just när det gäller problem med hundmöten.
Hon sa som jag att Qira gör detta pga osäkerhet absolut inte aggressivitet.
Jag ifrågasatte också varför hon inte visar något alls mot hundarna på kursen och det sa hon att det troligen beror på att det blir alldeles för mycket, med så pass många hundar på en gång, och det lät väl väldigt troligt.

Så vi får se när lektionen blir, men det känns i alla fall bra :-) Jag ska åka och köpa en klicker imorgon har jag tänkt.
Skulle det inte funka för mig så får jag anmäla oss till en klicker kurs sen, för det är ju verkligen något som jag velat lära mig.
VIssa hundar svarar ju bättre på det än andra, jag hoppas att Qira svarar jätte bra på det. Hon är ju ganska känslig när det gäller sånna där små ljud så det kan faktiskt fungera.
Något annat som jag märkt nu på träningarna är att Qira är GRYMT lyhörd, och det har jag aldrig märkt tidigare, men minsta lilla jag byter tonläge, riktning eller vad som helst så är hon genast med på noterna :-) Så himla kul att se.

Jag fick även massa beröm idag för mina sätt att belöna henne, hon tyckte verkligen att det såg ut som vi hade hittat olika sätt att belöna olika situationer. I o med att Qira väldigt lätt blir "hoppig" och väldigt över energisk, så måste man hålla belöningen på en ganska lugn och sansad nivå.
Bästa belöningen för henne är en godis som jag ger henne från min hand, eller att bara, kort och ganska försiktigt säga "bra".
Men när det gäller inkallning så har jag märkt att det funkar ganska bra att ta hennes leksak och leka med henne på olika sätt :-)


Nu börjar jag verkligen känna att vi är påväg någonstans :-) Jag börjar blir *lycklig* igen! Min hund är faktiskt duktig, hon är inte helt hopplös :-)

Vi körde be om lov och förbudsträning och det kan hon ju redan då vi kört det sen hon var LITEN, eller förbud kan hon väl INTE men Be om lov är hon super duktig på.
Men efter denna träning så kan hon även förbud, eller början till i alla fall! Nu ska det tränas och kämpas och fajtas, vi kan blir bra, vi kan, vi kan, vi kan Det VET JAG!

NEj nu är det dags för sängen tror jag. Precis varit ut med vovven så hon fick kissa, hon fick springa lös och hon var jätte duktig.
Blev att jobba extra några timmar imorgon så Albin får vara på dagis en extra dag, eller ja några timmar 10,30 - 14,30 blir det.


Jaja, natti natti alla trogna läsare ;-) hehe.


Bjuder på en bild på Albin och Qira när de var små bebisar båda två :-) Min prins och min prinsessa, mamma / matte älskar er mest av allt!



Välkommen till min nya blogg!

Jag skaffade en ny blogg IGEN :-P

Jag tycker att den jag har är så fruktansvärt tråkig, det går som inte att göra något med den, så jag har tänkt att min käre sambo ska få lära mig lite så att jag kanske kan fixa en riktigt snygg blogg :-)

Vi får väl se hur det går med det haha.

Ska i alla fall göra ett 3:e försök att börja skriva OFTARE, 3:e gången gilt säger vi. Klarar jag det inte nu, så ger jag nog upp totalt. haha.


Dagen idag


Albin sover, och jag sitter här. Han har sovit sen kl. 11,30 ungefär, så det börjar bli länge, men det gör inget, då är han på bra humör sen när han vaknar.

På morgonen idag kl. 9 for vi till veterinären jag, Albin och Qira för att ge Qira hennes 1 års vaccination, och det gick fin fint. Hon var jätte duktig min lilltjej.
Tänk egentilgen va stark man borde bli som mamma?!? jag for till veterinären med en 14 månaders unge som är mer vild än tam och en hund som också är mer vild en tam, och hur gick det då?? Jo det gick SUPERBRA. Jag var så smart så jag tog med mig bärsjalen och knöt albin fram på min mage i den och så kunde jag ju koncentrera mig på Qira med båda armarna, och det gick faktiskt bättre än vad jag trott, men jag var ganska slut när jag kom hem vill jag lova haha. Man gör det inte alltför ofta i alla fall.

Bäst före datum 2009-01-29!!
Efter veterinären for vi till konsum för att lämna tillbaka en grötförpackning som jag köpte igår då den hade gått ut i datum den 29 Januari!!!! Det är ju över en månad sedan, men det var inga problem det var bara för mig att ta en ny :-)
När jag gick till hyllan för att hämta en ny gröt förpackning så insåg jag att de två som stod längstfram också hade gått ut samma datum, så dessa tog jag med mig till kassörskan och hon blev väldigt glad över att jag gav dem till henne. Det är nog en "arbetsskada" skulle jag tro :-P
På tal om arbetsskada så skadade jag höften i söndags på jobbet, har ont som satan, men det är i alla fall bättre än vad det var igår, så det går ju åt rätt håll i alla fall :-)


Badrummet

Badrummets renovering (icke frivillig för er som inte vet)  Är i full gång.
Är nu inne på 4 :e veckan utan badrum, det är ju mindre kul.
Men det blir väl bra när det blir klart antar jag. Just nu har jag en arbetare från Skanska här som håller på och lägger spånskivor i golv och river våtrumstapet från väggen, så jag börjar ÄNTLIGEN se ett slut på detta kaos! Jag är fruktansvärt LESS vill jag lova.
Jag är så otroligt glad att Albin har blöja i alla fall, annars hade vi ju fått bott i tvättstugan, där vi har toaletten :-P


Qira

Igår kväll blev jag så ledsen, jag har ju tyckt att allt har börjat gå så bra med Qira.
Men när Kristian kom hem efter deras kvällspromenad berättade han att hon hade "hoppat på" en brun labbe :-( Blev så ledsen. Alltså hon hade ju inte bitit eller varit "aggressiv" men ändå, hon ska FAN inte göra så.
Jag har i alla fall kommit på att hennes reaktioner vid hundmöten säkerligen beror på osäkerhet, hon är världens snällaste hund men när man möter en annan hund så låter det verkligen som att hon är världens elakaste.

Vi har kurs ikväll så då ska jag ta upp detta och säga att det är ett akut problem som vi behöver hjälp med NU!!!
Det känns så hemskt när hon gör något sådant.

ALLA TIPS PÅ HUR MAN KAN FÅ BORT DETTA  ÄR VÄLKOMNA



RSS 2.0